Handbaldames Conventus revancheren zich op Ridderkerkers

De handbaldames van Conventus hadden op zondag 2 april sportief revanche genomen op Saturnus ’72. Twee weken na de moeizame zaalwedstrijd tegen de club uit Ridderkerk, liet het team zien wat het echt waard was. Met sterk spel kreeg de tegenstander geen schijn van kans en werd er met een ruim verschil gewonnen.

In de week voorafgaand aan het vervolg van het veldseizoen had het damesteam van Conventus een goed gesprek gehad, zodat het moeilijke einde van het zaalseizoen zich niet door zou vertalen naar het veldseizoen.

De resultaten spraken in de wedstrijd tegen Saturnus voor zich: het team had direct vanaf de eerste seconde de overhand. Door goed als team samen te werken kwam Saturnus nauwelijks door de verdediging heen en kon Conventus al binnen tien minuten uitlopen tot een 0-4 voorsprong. Een mindere periode gaf de tegenstander de kans om tot 3-4 terug te komen, waarna de Zwijndrechtse dames zich herpakten en voor rust tot 3-7 uitliepen.

Ook in de tweede helft bleef het team er voor vechten en ondanks dat Saturnus het eerste doelpunt van de tweede helft scoorde, kon de voorsprong worden vergroot. Met de ruime voorsprong gaf coach Bianca Noordhuizen keepster Dunja Berkhout speeltijd, in plaats van de sterk keepende Chantal Buster. Doordat dit voor zowel de keepster als de verdediging onwennig was, kon Saturnus terugkomen tot 10-13. In de slotminuten van de wedstrijd werkte herpakte het team zich en zou Saturnus geen enkele keer meer weten te scoren, waar het door MJM Grillroom gesponsorde team nog drie treffers bij het totaal op kon tellen. Zo eindigde de strijd in een 10-16 overwinning.