Pelikaan behaald eerste uitoverwinning van 2017

Op zaterdag 8 april speelde Pelikaan een uitduel tegen BVCB. Beide ploegen spelen in de subtop, waardoor er gesproken kan worden van een ‘zespuntenwedstrijd’. Met een overwinning kan Pelikaan zich stevig in de subtop nestelen en kan het stiekem naar de ereplaatsen kijken.

In de eerste helft gebeurde er niet veel. In de achtste minuut was het Jesper Nossent die zijn tegenstander uitkapte en de bal met een krul in de verre hoek probeerde te plaatsen, maar deze ging net naast. Vlak voor rust was er enige vrijheid voor Anouar SaId en hij gaf een goede pass op Jermain Bebrout, maar die kwam net niet goed uit met zijn passen anders zou hij alleen voor de keeper hebben gestaan. Dat waren de wapenfeiten voor Pelikaan in de eerste helft waarin tegenstander BVCB één reeële mogelijkheid kreeg en dat was zelfs nog uit een standaardsituatie.

De tweede helft was echter een stuk levendiger. Na drie minuten goochelde Jesper Nossent wat met de bal, speelde een tegenstander door de benen en legde de bal terug op de zestien. Daar stond Sharog Susani die de bal hard langs de keeper schoot: 0-1. Drie minuten later was er weer een goede combinatie van Pelikaan waar opnieuw Sharog Susani een schietkans kreeg maar deze keer was het de keeper die een tweede doelpunt voorkwam.

Toen brak er korte periode aan waarin BVCB kansen kreeg om de gelijkmaker te maken. Na een kwartier in de tweede helft was er een curieus moment. Eerst werd Anouar Saïd vrijgespeeld en stond alleen voor de keeper, maar omdat hij schuin voor het doel stond was de hoek lastig. Hij schoot dan ook tegen de keeper aan, de rebound ging weer tegen de keeper aan, kwam daarna voor de voeten van de drie minuten eerder ingevallen Jordy van Buren en ook dit schot werd geblokt. Daaruit kreeg Sharog Susani nog de mogelijkheid om zijn tweede te maken, maar ook die inzet werd gekeerd. Maar de 0-2 bleef niet lang uit. Na een goede aanval van Pelikaan kwam de bal bij de naar rechts uitgeweken Jesper Nossent terecht. Hij gaf zijn tweede assist van de dag en dit keer op Anouar Saïd die beheerst afrondde voor de 0-2.

Daarna was BVCB weer aan de beurt, zij moesten komen. Er ontstonden een paar hachelijke momenten voor het doel van Cas Hagman en daarbij was het geluk aan Pelikaan-zijde. Desondanks viel de aansluitingstreffer. In blessuretijd was er een snelle uitval van BVCB waarbij de aanvaller vanaf zijn eigen helft doorstoomde naar het doelgebied en de bal achter Cas Hagman schoot. De resterende tijd was te kort voor BVCB om nog echt aanspraak te kunnen maken op een stunt.

Zo won Pelikaan voor het eerst dit kalenderjaar een uitwedstrijd tegen een sterke ploeg die voor de wedstrijd één punt voorsprong had op de ranglijst. Pelikaan staat nu gedeeld derde, maar de achterstand op de twee koplopers bedraagt zes punten. Er staan nog vier duels op het programma. Het eerstvolgende duel is op zaterdag 22 april. Dan speelt Pelikaan opnieuw een uitwedstrijd. Tegenstander is dan DCV, de huidige nummer acht.