Groote Lindt vindt de weg naar boven

Zonder de geblesseerden Nicky de Zeeuw, Michael Slingerland en Tom Koetsenruijter moest Groote Lindt het thuis opnemen tegen een ploeg die hoger stond op de ranglijst. Groote Lindt staat namelijk zevende en kreeg Ameide, de nummer vijf, op bezoek.

In de eerste helft kende Groote Lindt meteen vanaf de openingsfase veel balbezit en was het dreigend. Echter was het Ameide dat bij de eerste de beste keer dat ze voor de goal kwamen meteen de score openden. Na de openingsgoals volgde er een gelijkwaardige periode waarin De Lindt op zoek moest naar de gelijkmaker. Deze viel echter uit de lucht. Een afgeslagen bal werd in één keer op doel geschoten door Bjorn van Ingen en deze liet de keeper met een schuiver in de uiterste hoek kansloos. In de 1-1 stand zou tot aan de rust niets meer veranderen.

De tweede helft was na een nog enigszins op en neer gaande openingsfase vooral voor De Lindt. Het elftal speelde een betere wedstrijd dan Ameide en toonde meer voetballend vermogen dan de gasten. Een schot op de paal was al een eerste serieuze waarschuwing in de tweede helft. Vervolgens ontstond er een snelle aanval die werd afgemaakt door Nasir El Arbaoui, na een uitstekende voorzet van Steven Kramer. Niet veel later was het opnieuw Nasir El Arbaoui die wist te scoren en daarmee de wedstrijd zo goed als zeker op slot gooide. El Arbaoui zorgde er met een loepzuivere hattrick zelfs nog voor dat het 4-1 werd. Kansen werden er de tweede helft niet meer weg gegeven en zo kan De Lindt terugkijken op een prima optreden.

Ondanks de overwinning blijft Groote Lindt zevende staan met 19 punten. De top 4 kruipt verder in elkaar en is voorlopig nog ver weg. Nummer 6 (Streefkerk) en nummer 5 (Ameide) zijn wel weer binnen bereik. Het programma is de komende weken echter zwaar te noemen met uitwedstrijden tegen De Zwerver (zaterdag 4 maart), De Alblas (zaterdag 11 maart) en Streefkerk (zaterdag 18 maart).