Unieke bekerprestatie ASWH

ASWH heeft via de verlenging een plaats bij de laatste zestien van de KNVB-Beker weten te bemachtigen. Op het Sportpark Westmaat in Spakenburg werden de blauw-witten van Spakenburg met 2-3 verslagen.

Spakenburg, die in competitieverband een divisie hoger spelen, hebben de smaak daar nog niet te pakken. Voor ASWH dus een reden om te hopen op opnieuw een bekerstunt na de uitschakeling van De Treffers (eveneens tweede divisie) in de vorige ronde. De wedstrijd begon niet lekker voor de tegenstander van ASWH , waar in de eerste helft al twee spelers geblesseerd uitvielen.

ASWH-spits Robbert Olijfveld wist in de 35e minuut de score te openen voor de Hendrik-Ido-Ambachters. In de tweede helft wist de ploeg zelfs op 0-2 te komen. Mede-spits Robert de Lange wist in de 55e minuut een comfortabele voorsprong op het bord te brengen. Hiermee leek een plaats bij de laatste zestien voor het grijpen.

Toch bleek dat anders. In het laatste kwartier van het duel wist Spakenburg op 1-2 te komen door een doelpunt van Olivier Pilon. Daarmee begon het laatste offensief van de Spakenburgers. Doelman Nootenboom ging bij de 1-2 nog in de fout, maar maakte vlak daarna een uitstekende redding en maakte daarmee zijn fout goed. Uiteindelijk moest de doelman toch nog de bal uit het net vissen. In de allerlaatste seconde van het duel, waarbij ook de Spakenburgse doelman mee naar voren ging, wist Van de Meiracker een verlenging af te dwingen.

Het initiatief leek bij Spakenburg te liggen, maar in de eerste verlenging bleef het bij een bal op de lat van invaller Kees Pier Tol. Direct aan het begin van de tweede helft van de verlenging sloeg Peter Verhoeve keihard toe voor ASWH. De 2-3 kwam niet meer in gevaar en ASWH wist opnieuw een bekerstunt voor mekaar te krijgen.

Donderdagavond na het duel tussen FC Eindhoven en SC Heerenveen wordt de loting voor de laatste zestien van de KNVB-Beker verricht. Mogelijke tegenstanders uit de omgeving zijn; Sparta Rotterdam (versloeg PSV), Feyenoord of Excelsior Rotterdam of Kozakken Boys uit Werkendam. Deze ploeg neemt het woensdagavond op tegen Ajax.