Albatros levert koppositie in

Het eerste team korfbalteam van Albatros heeft de gedeelde koppositie moeten afgeven. In de uitwedstrijd bij Excelsior in Delft werd met 17-16 verloren en de strijd tussen Valto en ONDO werd door Valto gewonnen waardoor deze ploeg nu alleen aan kop gaat.

Albatros ging in Delft goed van start en nam een 1-4 voorsprong maar daarna was het Excelsior dat scorend beter op dreef raakte. Het tweede aanvalsvak van de gasten scoorde niet of nauwelijks en dat leverde een schier onmogelijke achterstand van 13-7 op. Rene Havelaar, met zes treffers weer een welkome basisspeler, verkleinde het gat naar 13-9, maar opnieuw kon de aansluiting niet gemaakt worden. Een paar wissels brachten nieuw elan en bij 16-13 en nog 12 minuten op de klok leek alles nog mogelijk. Albatros kroop terug tot 17-16 maar wist de gelijkmaker in de laatste minuten niet meer op het scorebord te krijgen.

Met de uitwedstrijd tegen Valto en de thuiswedstrijd tegen ONDO nog voor de boeg blijft Albatros kans houden op de titel.