Korfballers Albatros blijven koploper ondanks tegenvallend resultaat

Koploper Albatros is op zaterdag 14 januari tegen een zeperd aangelopen. Weidevogels, een laagvlieger, trakteerde het team van interim-coach Eddo Bakker op een verdiende 17-21 nederlaag.

In het eerste deel van de wedstrijd leek er niet veel aan de hand. Albatros nam een 8-4 voorsprong, maar ging dankzij een doelpuntloze 7 minuten toch met een nipte 9-10 achterstand de rust in. De schotloosheid zette zich in de tweede helft echter door en aanvallend kon de ploeg uit Bleiswijk lang zoeken naar de juiste ruimte en schutter. Na de stand 10-12 ging het helemaal mis en moest het thuispubliek en de geschorste coach Steven de Graaf vanaf de tribune toekijken hoe de wedstrijd verloren ging. Dankzij Caroline Punt (6x) en Jurriën Kwaak (5x) bleef de schade nog beperkt: 17-21. Doordat de Zeeuwse derby tussen Fortis en ONDO gelijk eindigde blijft Albatros gedeeld koploper.