ASWH behoudt kans op vervangende periodetitel

ASWH heeft op zaterdag 29 april goede zaken gedaan in de regioderby tegen Capelle. De ploeg van trainer Jack van den Berg was ruim te sterk voor de Slotbewoners, die met een 4-1 nederlaag terug werden gestuurd. Een bij vlagen prima spelend ASWH nam al voor rust afstand door een dubbelslag van Shabir Isoufi. Eerst pegelde de middenvelder de bal in de kruising, later rondde hij een mooie aanval af met een geplaatst schot in de hoek.

In de tweede helft zorgde Robbert Olijfveld al vlot voor de beslissing toen hij een fout in de defensie van de bezoekers afstrafte. Stanley Husen deed vervolgens middels een schitterende vrije trap nog een poging om Isoufi naar de kroon te steken in de jacht op het mooiste doelpunt en bracht ASWH ruim twintig minuten voor tijd helemaal in veilige haven. Capelle kon nog wel een eretreffer maken, maar meer gaven de Ambachters niet weg.

Door de overwinning en de resultaten op de andere velden klom ASWH naar de vierde plaats, met evenveel punten als nummer drie Rijnsburgse Boys. De derde plaats geeft wellicht nog recht op een vervangende periodetitel, waardoor kans op promotie aanwezig is. Voor ASWH wacht op zaterdag 6 mei een lastige tegenstander. Het moet dan op bezoek bij Scheveningen, de nummer zes op de ranglijst. Zij hebben slechts twee punten minder dan ASWH, waardoor deze wedstrijd cruciaal is voor de eindrangschikking.