ASWH doet zichzelf tekort op eigen veld

ASWH heeft op zaterdag 15 april een punt overgehouden aan het inhaalduel tegen Harkemase Boys. Een matige beloning voor de ploeg van trainer Jack van den Berg, die op eigen veld sterk voor de dag kwam tegen de Friezen. De bezoekers wonnen door dit resultaat de tweede periode.

Voor rust was ASWH al de betere ploeg, maar Harkemase Boys toonde zich gevaarlijk in de omschakeling. De eerste aanval van de gasten leverde direct de openingstreffer op (0-1). Topscorer Peter de Lange bracht ASWH weer langszij middels een curieuze treffer. Zijn kopbal werd door de doelman via de paal nog uit het doel getikt, maar de grensrechter had geconstateerd dat de bal al over de lijn was geweest (1-1). Toch kwam Harkemase Boys door een goedkoop verkregen strafschop weer op voorsprong, via Oebele Schokker (1-2).

In de tweede helft was er sprake van éénrichtingsverkeer. Een goed spelend ASWH drukte de Friezen volledig terug op eigen helft. Er kwamen genoeg kansen, maar de afronding was niet scherp genoeg. Bovendien keepte Harkema-goalie Erick Jansema een goede wedstrijd. Kort voor tijd schoot Robbert Olijfveld de meer dan verdiende gelijkmaker binnen (2-2).

Hoewel ASWH nog probeerde door te drukken, moest de ploeg uiteindelijk genoegen nemen met één punt. Voor Harkemase Boys voldoende om een feestje te kunnen vieren. ASWH blijft vijfde, maar heeft nog uitzicht op meer. Het eerstvolgende duel voor ASWH is op zaterdag 22 april. Dan mag het om 14:30 uur op bezoek bij FC Rijnvogels, wat één-na-laatste staat (17de).