ASWH laat kans op nacompetitie lopen

ASWH heeft op zaterdag 6 mei de kans de kans op een vervangende periodetitel en de daaraan gekoppelde deelname aan de nacompetitie om promotie verspeeld. De Ambachters hadden moeten winnen bij nummer vijf Scheveningen, maar stonden ondanks een goede start na afloop met lege handen. Al in de vijfde minuut kopte Jerry Tieleman raak na een hoekschop (0-1).

Scheveningen boog die achterstand in een levendig duel echter nog voor rust om in een voorsprong (2-1). In de tweede helft drong ASWH nog wel aan en kreeg het ook kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet. Scheveningen profiteerde in de slotfase van de ruimte die de Ambachters weggaven en besliste de wedstrijd op de counter (3-1). Daardoor klommen de gastheren over ASWH heen op de ranglijst. De ploeg van trainer Jack van den Berg staat nu vijfde, op drie punten achterstand van nummer drie Rijnsburgse Boys. Het verschil in doelsaldo is echter dusdanig groot dat ASWH de Rijnsburgers niet meer kan achterhalen.

ASWH speelt op zaterdag 13 mei de laatste wedstrijd van het seizoen. Op eigen veld ontvangt het dan Jong Almere City, de nummer veertien van de ranglijst. Aftrap is om 15:00 uur.