ASWH laat zege in openingsduel in slotfase glippen

ASWH is de competitie in de derde divisie zaterdag 26 augustus begonnen met een gelijkspel tegen de gedoodverfde titelfavoriet Spakenburg (2-2). Op voorhand wellicht geen verkeerd resultaat, maar zeker op basis van de tweede helft had er misschien nog wel meer in het vat gezeten voor de Ambachters. De bezoekers maakten namelijk pas in de slotminuut gelijk.

ASWH keek tegen Spakenburg al binnen tien minuten tegen een achterstand aan nadat Olivier Pilon met een verrassend boogballetje scoorde. Voor rust kwam er geen verandering meer in die stand. Het publiek kreeg op het bloedhete sportpark Schildman een wat matte eerste helft voorgeschoteld. Dat was heel anders in de tweede helft. Al na 49 seconden werkte de ingevallen Kyle Doesburg met de hak de gelijkmaker binnen.

De Ambachters drukten door en zetten Spakenburg met de rug tegen de muur. De tweede treffer leek een kwestie van tijd. Ruim twintig minuten voor tijd knalde aanvoerder Jesper van den Bosch van dichtbij de 2-1 binnen. Het leek voldoende voor een eerste driepunter, tot Spakenburg in de laatste minuut alsnog uit het niets scoorde. De bal kwam bij toeval voor de voeten van Bert Steltenpool en de oud-spits van FC Volendam schoot beheerst raak: 2-2.

Zaterdag 2 september speelt ASWH de eerste uitwedstrijd bij het Utrechtse Magreb ’90, de grote onbekende in de afdeling.