ASWH nestelt zich in de subtop

ASWH heeft op zaterdag 18 maart in Heemskerk een einde gemaakt aan de reeks nederlagen van de laatste weken. Op bezoek bij ODIN ’59 boekten de Ambachters een verdiende 1-2 overwinning. De basis werd gelegd in de eerste helft, toen ASWH een 0-2 voorsprong nam (2x Peter de Lange) en de thuisploeg ,na een terechte rode kaart, voor spits Eelke de Graaf met tien man kwam te staan.

Na rust kwam ODIN ’59 door een doelpunt uit een hoekschop dichterbij. ASWH maakte het onnodig spannend, want de ploeg verzuimde de derde treffer te maken. Daardoor hielden de gastheren tot in de blessuretijd hoop, maar de zege kwam niet meer in gevaar.

Een welkome opsteker na een moeizame serie. Door de overwinning steeg ASWH weer een plekje. De Ambachters staan nu vijfde, een klassering die zeker past bij het sterke debuutseizoen in de derde divisie. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan, waardoor de ploeg nog outsider is voor promotie. De volgende tegenstander is SteDoCo, zij komen op bezoek bij sportpark Schildman. Een ploeg die net als ODIN ’59 onderin bivakkeert en dus moet strijden om te overleven. Gezien de reisafstanden in de competitie is de ontmoeting met de ploeg uit Hoornaar een derby.