ASWH nieuwe koploper Derde Divisie Zaterdag

ASWH heeft de koppositie in de derde divisie heroverd. De Ambachters wonnen zaterdagmiddag op eigen veld van Jong FC Volendam (2-0) en kwamen daardoor op gelijke hoogte met FC Lisse, dat op doelsaldo het onderspit moet delven. Een prima prestatie van de formatie van trainer Jack van den Berg. De klus tegen de beloften van FC Volendam werd ook al snel geklaard. In een sterke eerste helft nam ASWH via twee kort na elkaar gemaakte treffers afstand van de bezoekers. Na rust kwam de marge nooit meer in gevaar, terwijl de Ambachters nog enkele kansen op een ruimere zege lieten liggen.

De 1-0 begon met een voorzet van Jesper van den Bosch ,die en een voorzet gaf op Robbert Olijfveld. In twee instanties werkte Olijfveld de bal binnen. Dat betekende voor hem zijn vijfde treffer deze competitie en alweer de zesde officiële wedstrijd op rij waarin hij scoorde. Drie minuten later sloeg ASWH weer toe. Opnieuw zette Jesper van den Bosch een actie in aan de rechterkant. Hij stormde richting het doel en schoot de bal via de benen van de doelman binnen voor de 2-0. Dit betekende ook meteen de uitslag van het duel, ondanks meerdere kansen.

Volgende week speelt de ploeg van Van den Berg op eigen veld tegen de nummer drie ODIN ’59, een heuse topper in de Derde Divisie Zaterdag. Tussendoor wacht echter nog een uitdaging. De ploeg reist namelijk woensdag af naar Groesbeek, waar tweededivisionist De Treffers als tegenstander wacht in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB Beker.