ASWH pakt broodnodige punten tegen Quick Boys

ASWH heeft de eerste overwinning in 2017 te pakken. De Ambachters versloegen ,op zaterdag 4 februari, het Katwijkse Quick Boys . Op sportpark Schildman won ASWH met 2-1 van de Katwijkers, die nog volop in de race waren voor de tweede periodetitel. De zege kwam tot stand in de tweede helft, toen ASWH op voorsprong kwam en de marge verdubbelde. In de slotfase werd het nog even spannend na de aansluitingstreffer van Quick Boys, maar de ploeg van trainer Jack van den Berg hield stand en mocht na afloop luidkeels de driepunter bejubelen. Door de overwinning blijft ASWH meedraaien bovenin de ranglijst.

Op een regenachtig sportpark Schildman ontspon zich een vrij open wedstrijd. Ondanks de positieve intenties van beide teams waren echte kansen lange tijd schaars. In de eerste helft, met name aan het einde, kregen beide ploegen goede mogelijkheden. ASWH kreeg bijvoorbeeld een kopkans via spits Peter de Lange, maar hij kopte op de lat. Zo zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 0-0 ruststand.

ASWH begon met aanvallende intenties aan de tweede helft. Al aan het begin kreeg ASWH uit een klutssituatie een goede mogelijkheid. Een volgende aanval leverde een hoekschop op. Mels van Driel, die afgelopen week zijn contract bij ASWH verlengde, gaf de bal voor het doel en daar kopte Jerry Tieleman, die ook al zijn verbintenis verlengde, raak.

Het doelpunt zorgde voor vertrouwen aan Ambachtse zijde. ASWH drukte door en kreeg meer ruimte, ook omdat Quick Boys door de achterstand werd gedwongen meer risico te nemen. Dat leverde de ploeg meerdere mogelijkheden op. Het duurde tot de 75e minuut totdat dit voordeel ook uitgebuit werd. Aanvaller Robbert Olijfveld werd gelanceerd. De snelle aanvaller wurmde zich slim langs zijn tegenstander en werd vervolgens gevloerd door Henry Opoku van Quick Boys. Deze actie leverde de Ambachters een strafschop op. Voor het eerst in de derde divisie mocht ASWH een keer vanaf elf meter aanleggen. Topschutter Peter de Lange nam het karwei op zich en gaf Quick Boys-doelman Martijn de Zwart het nakijken voor de bevrijdende 2-0. Voor De Lange was dit alweer zijn vijftiende doelpunt van het seizoen.

Ook Quick Boys kreeg uiteindelijk vlak voor tijd een strafschop. Jesse Driebergen van Quick Boys gaf ASWH-doelman Stef Doedée geen kans en zette de 2-1 op het bord. Het gevolg was een spannende slotfase, waarin de scheidsrechter ook nog eens vijf minuten bijtelde. In de wetenschap dat een bal altijd per ongeluk goed kan vallen probeerde Quick Boys het nog, maar ASWH kwam niet meer in problemen en hield de drie punten in huis.

ASWH passeerde Scheveningen op de ranglijst en staat nu derde op twee punten van koploper FC Lisse, dat overigens wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Volgende week, op zaterdag 11 februari speelt ASWH opnieuw thuis. Dan komt het Friese Harkemase Boys naar sportpark Schildman en die ploeg is nu de koploper in de tweede periode.