ASWH zet eindsprint in Derde Klasse

De voorlaatste uitwedstrijd in de reguliere competitie leverde ASWH op zaterdag 22 april een overwinning op. In Katwijk was de ploeg van trainer Jack van den Berg te sterk voor degradatiekandidaat FC Rijnvogels (1-2).

Met name voor rust was ASWH heer en meester op de Kooltuin. Al binnen het kwartier stonden de Ambachters door twee treffers van Robbert Olijfveld met 0-2 voor. Na de sterke start liet ASWH na om verder uit te lopen, wat op basis van de gecreëerde kansen zeker had gekund.

Daardoor bleef het ook na rust een wedstrijd en werd het nog spannend toen FC Rijnvogels in de slotfase de aansluitingstreffer maakte. ASWH trok de zege verdiend over de streep en blijft daardoor nog altijd kansrijk om de derde plaats te bemachtigen. Op dit moment staan de Ambachters zesde, maar er zijn nog drie wedstrijden te spelen.

Het gat met nummer drie Rijnsburgse Boys is maar twee punten. Tussen beide ploegen zitten nog Jong FC Volendam en Scheveningen die een voorsprong van een punt op ASWH hebben. ASWH speelt op zaterdag 29 april de derby in eigen huis tegen Capelle