ASWH zit in de hoek waar de klappen vallen

ASWH heeft op zaterdagmiddag 28 januari een pijnlijke nederlaag geleden in de derde divisie. In het Kras Stadion was Jong FC Volendam met 3-0 te sterk voor de Ambachters. Eigenlijk gaf ASWH de wedstrijd in de laatste vijf minuten van de eerste helft uit handen. Daarin maakten de Volendamse beloften twee doelpunten, terwijl het in de veertig minuten daarvoor eigenlijk vooral wachten was op een doelpunt voor de ploeg van trainer Jack van den Berg. Na de dubbelslag van Jong FC Volendam kort voor rust probeerde ASWH, waar veel spelers ontbraken of niet volledig fit waren, het in de tweede helft nog wel. De gedachte aan een inhaalrace werd echter abrupt beëindigd toen de gastheren een derde treffer maakten. Een teleurstellende middag dus voor ASWH, dat nog wel op de vierde plaats staat op de ranglijst.

2017 is tot op heden geen gelukkig jaar voor de Ambachters, die de kans lieten liggen om de koppositie te pakken. ASWH blijft wel vierde, maar komt virtueel wat verder op achterstand. Aan de andere kant, de andere teams moeten die inhaalduels natuurlijk eerst nog winnen. Wel is duidelijk dat ASWH in een lastigere fase zit. Volgende week, op zaterdag 4 februari, wacht een nieuwe kans als het Katwijkse Quick Boys naar het sportpark Schildman komt. Aftrap is dan om 15:00 uur.