Bijzonder resultaat in uitduel Pelikaan

Pelikaan speelde op zaterdag 10 december een uitwedstrijd tegen Alexandria’66 uit Rotterdam. Vooraf was een overwinning geen zekerheid, want die ploeg was bezig aan een goede reeks. Uiteindelijk liep het anders dan gedacht.

Na een kwartier kwam Pelikaan al op voorsprong. Jordy van Buren rondde keurig af voor de 0-1. Vlak na de openingstreffer was het alweer gelijk, toen een mooie voorzet door de spits werd binnengekopt.

Vooraf was een overwinning tegen Alexandria ’66 alleszins een zekerheid want zij hadden zich de laatste wedstrijden goed hersteld van een slechte competitiestart en hadden zich boven de gevarenzone geplaatst. Maar op 10 december 2016 stond er geen enkele maat op het spel van Pelikaan en werd de tegenstander weggespeeld op een wijze die wij zelden hebben gezien. De grootste (uit) overwinning van de laatste jaren, met maar liefst 1-7 werd Alexandria ’66 verpletterd. Een kleine tien minuten na de 1-1 kwam Pelikaan op voorsprong. Een goede aanval die begon bij Anouar Saïd en via meerdere schijven terug kwam bij Saïd. Die gaf vervolgens een steekbal dwars door het midden aan Jermain Bebrout die keurig de bal onder de keeper doorschoot (1-2).

De tegenstander bleef het wel proberen, want drie minuten voor rust kregen zij een goede kans op de gelijkmaker. Uit een afdraaiende corner kreeg Alexandria ’66 een enorme kopkans die net geen doel trof. Twee minuten later had Jordy van Buren de 1-3 op zijn schoen maar zijn lob ging maar net over en naast het doel. Uiteindelijk bleef het bij 1-2 en zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Pelikaan begon de tweede helft zeer sterk. Zo werd de paal geraakt en werd een doelpunt afgekeurd. Ondanks de pech aan het begin van de tweede helft werd het toch 1-3. Bij een poging om de bal weg te schieten gleed de keeper van Alexandria’66 uit en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Jordy van Buren die geen moeite had om de bal in het lege doel te schieten(1-3). Vervolgens ging Alexandria’66 volop de aanval spelen.

Pelikaan wist van deze alles-of-niets tactiek van Alexandria’66 te profiteren. De 1-4 en de 1-5 kwamen op naam van Anouar Saïd, de 1-6 van Jordy van Buren en de 1-7 voor de ingevallen Jesper Nossent. Tussen deze doelpunt in werden nog meerdere grote kansen gemist, waardoor de score niet nog verder kon uitlopen. Uiteindelijk was de 1-7 uitslag een prima uitslag om mee thuis te komen.

Pelikaan blijft koploper in de tweede periode met drie punten voorsprong op Heerjansdam en Nieuwenhoorn (Pelikaan heeft een beter doelsaldo dan deze twee). Op donderdag 15 december speelt Pelikaan zijn laatste wedstrijd voor de winterstop en dat is thuis tegen de zondag tweedeklasser Kruisland voor de beker. Aftrap is om 20:00 uur.