Bob van den Berg wint solo Dordtse Wielerronde

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De 78e editie van de Wielerronde van Dordrecht bij de amateurs is gewonnen door Bob van den Berg. De koers duurde 60 kilometer en er ontstond tijdens de koers een kopgroep van zes renners. Enkele ronden voor de finish wist Bob van den Berg te ontsnappen van zijn vijf medevluchters en de renner uit ’s Gravenzande werd uiteindelijk niet meer bijgehaald. Uiteindelijk wist Kees Pameijer met een tweede plaats de sprint van de achtervolgers te winnen, gevolgd door Alnert van Riessen (3e). De beste Dordtenaar was Mike Kruijthof met een zesde plek.

De categorie sportklasse werd wel gewonnen door iemand uit de regio, namelijk door Papendrechter Chris Maas. Dordtenaar Arje de Waard viel net buiten het podium en behaalde een zeer ondankbare positie (4e). De dernykoers voor oud profs werd uiteindelijk gewonnen door Erik Dekker (viervoudig etappewinnaar Tour). Hij bleef Erik Breukink (3e tour 1990 en 2e giro 1988) en Richard Groenendaal (meervoudig winnaar NK op de weg) voor.

Het was hoe dan ook een mooie dag voor het wielrennen, want Robert Gesink won diezelfde dag de koninginnerit van de Vuelta d’Espana door solo over de streep te komen op de legendarische Col d’Aubisque.