Boeiend slot IFC mag niet baten

IFC mocht op zondag 2 april thuis aantreden tegen Gestel uit Eindhoven. Een matige eerste helft van beide ploegen eindigde in een terechte 0-0 tussenstand. Doelman Bas van Zee had zich in de eerste helft in positieve zin onderscheidt door een bal na een inzet van een aanvaller uit de kruising te werken.

In een beduidend betere en attractievere tweede helft was IFC de bovenliggende partij en creëerde ook meerdere goede kansen. Zo raakte aanvoerder Danny Slingerland de paal en kwam Akin Arslan in een één-op-één situatie met de doelman niet tot scoren. Zo´n tien minuten voor tijd brak Marwin Richard wel de ban met zijn zesde competitietreffer. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële 90 minuten profiteerde de 36 jarige Crone van een dekkingsfout bij de Ambachters en hoewel diens punter op doel zeker houdbaar leek, verdween die wel in het doel voor de gelijke eindstand (1-1).

IFC haalde overigens een opmerkelijk resultaat uit het duel met Gestel. De dertiende thuiswedstrijd van dit seizoen leverde namelijk het eerste gelijke spel op in een thuiswedstrijd. Het 1-1 gelijke spel tegen het puntgelijke Gestel uit Eindhoven was overigens wel een behoorlijke teleurstelling. Beide ploegen schieten weinig met het gelijke spel op. Met nog twee andere ploegen nemen zij met 34 punten de plaatsen zes tot en met negen in de competitiestand in.

De voorsprong op de ploegen die op een nacompetitie plaats staan bedraagt daarmee acht punten. IFC speelt op zondag 9 april een uitduel tegen RKAVV uit Leidschendam. Die ploeg staat dertiende in de Hoofdklasse en de aftrap is om 14:30 uur.