Doelpunt in blessuretijd redt IFC in degradatiestrijd

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

In de blessuretijd van de wedstrijd pakte IFC een belangrijk punt in de uitwedstrijd bij Nuenen. Door dit gelijke spel blijft IFC op de negende plaats in de hoofdklasse staan.

Wegens blessures en zieken kon trainer Jack van den Berg niet beschikken over Danny Slingerland, Perry van Eijken en Ufuk Akkanoglu. Mede hierdoor had de 19-jarige Jordi Fok voor het eerst een basisplaats gekregen.

In de eerste helft van de wedstrijd was de beste kans voor IFC, toen Yoeri Rombouts de bal na een voorzet van Brian Leons inschoot. De doelman van Nuenen redde echter fraai op de volley van Rombouts.

In de tweede helft was de thuisploeg de bovenliggende partij en uit een doodspel moment kwamen zij op voorsprong (1-0). Hierna was IFC wel dreigend, maar was de eindpass onzuiver of werd de verkeerde keuze gemaakt. In de blessuretijd van de wedstrijd zorgde de boomlange centrum verdediger Levi Spencer Salomao, na een vrije trap van Akin Arslan, koppend voor de 1-1 gelijkmaker.

Door dit gelijke spel behoudt IFC zijn negende plaats op de ranglijst. Nog belangrijker is het handhaven van het vier punten grote gat met Groene Ster. Deze ploeg staat namelijk onder de nacompetitiestreep. In de voorlaatste wedstrijd van de competitie, gespeeld op zondag 7 mei, neemt het IFC het in eigen huis op tegen deze ploeg, waardoor lijfsbehoud verzekerd kan worden.