Eerste driepunter van het seizoen voor IFC

In de tweede competitieronde en tegelijkertijd in de eerste uitwedstrijd behaalde IFC de eerste driepunten van het seizoen. Bij het uit de derde divisie gedegradeerde Juliana´31 uit Malden werd met 0-1 gewonnen. De overwinning was verdiend gezien met name het veldspel en de kansen in de eerste helft.

Trainer Breetveld van IFC stuurde bijna hetzelfde elftal het veld in, dat vorige week had gelijkgespeeld. Alleen de toen geblesseerd geraakte aanvaller Billy Nzojyibwami ontbrak en voor hem speelde Jeremy Hensen.

IFC begon goed aan de wedstrijd en kwam in de gehele eerste helft eigenlijk nauwelijks in gevaar. In de eerste 20 minuten had zowel Michael Potkamp als Jeremy Hensen de Ambachters op voorsprong kunnen brengen. Na een half uur spelen gebeurde dat echter daadwerkelijk. Perry van Eijken verstuurde een pass in de diepte op Nico Ramos en uit diens goede voorzet werd de bal door Jeremy Hensen binnengeschoten 0-1.

Na de rust ging de thuisclub steeds meer opportunistischer spelen en was het soms alle hens aan dek voor de Ambachtse verdediging. Een kwartier voor tijd kwam IFC goed weg toen een bal tegen de buitenkant van de paal belandde. In de slotminuut redde keeper Davey van Pelt formidabel op een vrije trap van de aanvoerder van Juliana´31 en bezorgde daarmee IFC indirect de eerste winstpartij van het seizoen.

Het met vier punten uit twee wedstrijden nog ongeslagen IFC neemt door deze overwinning de gedeelde derde plaats in de stand in en speelt zondag 17 september thuis tegen het nog puntloze Nuenen.