Eerste uitzege FC Dordrecht in bijna een jaar

FC Dordrecht heeft de nederlaag tegen GVVV in de KNVB Beker weggespoeld. De ploeg van trainer Gérard de Nooijer won met 1-2 bij Helmond Sport.

De wedstrijd begon met enkele kleine mogelijkheden over en weer. De eerste grote kans kwam na 22 minuten. Denis Mahmudov schoot namens de Schapenkoppen in de handen van de Helmond Sport-doelman. Na een half uur spelen kreeg Helmond Sport een strafschop. Amevor ging in duel met Thomassen en Thomassen ging vervolgens naar de grond. De strafschop die erop volgde werd benut door Zeldenrust. Met een 1-0 stand werd ook uiteindelijk de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft begon uitstekend voor FC Dordrecht. Na vijf minuten was het Jafar Arias die de gelijkmaker wist te maken (1-1). Een kwartier later kwamen de Schapenkoppen zelfs op voorsprong. In de 65e minuut was het linksback Cendrino Misidjan die de 1-2 maakte. In de slotfase van het duel schoot Mahmudov twee keer over en kreeg Helmond Sport geen grip op FC Dordrecht. De ploeg stond prima en kon daardoor haar eerste zege in bijna een jaar pakken.

FC Dordrecht steeg een paar plaatsen dankzij deze overwinning. De ploeg staat nu elfde met acht punten uit zes duels. Op vrijdag 29 september vervolgt FC Dordrecht de competitie. Om 20:00 uur speelt het thuis tegen FC Volendam. Die ploeg doet het slecht en staat achttiende met drie punten.