Enerverende voetbalmiddag bij Pelikaan

De Zwijndrechtse voetbalclub Pelikaan is er niet in weten te slagen om de tweede periodetitel te pakken. Nieuwenhoorn, dat koploper was wist weliswaar te verliezen van Strijen, waardoor Pelikaan een punt nodig had voor de periodetitel. Ook Hellevoetsluis had nog kans. Zij hadden weer één punt achterstand op Pelikaan.

Pelikaan nam het op eigen veld op tegen Piershil. Al na 13 minuten kwam de ploeg op een 0-1 achterstand, nadat de spits van Piershil vrij kon inkoppen. Eén minuut voor rust wist Pelikaan deze achterstand om te buigen. Door een goed opgezette aanval van Pelikaan kwam de bal op de rand van de zestien bij Anouar Saïd die de bal hard en onberispelijk inschoot. Met een 1-1 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Ook de 2-1 kwam vrij onverwacht. Een perfecte pass vanuit het middenveld werd goed gecontroleerd door Anouar Saïd die als enige speler in het strafschopgebied. Verder stond er niemand bij hem in de buurt , zodat hij tijd en ruimte kreeg. Hij passeerde zijn tegenstander en plaatste een mooi schot dat met een curve over de keeper in de verre hoek plofte. Op dat moment was Pelikaan virtueel periodekampioen. Piershil wilde niet verliezen en kreeg daarna twee mogelijkheden maar beide schoten gingen over het doel van Pelikaan.

De 2-2 hing in de lucht en uiteindelijk kwam deze er ook. Een scrimmage voor het doel van Jordi Lingen waar de Pelikaan-verdediging de bal niet weg kreeg en de bal kwam voor de voeten van een Piershil-speler die ook weer via een Pelikaan voet de gelijkmaker scoorde. Beide ploegen gingen voor de winst waarbij Pelikaan de beste kansen kreeg. Bijna had Anouar Saïd zijn derde treffer gemaakt ,maar zijn schot was te zacht. Eén grote kans kreeg Pelikaan nog toen Daniel Munoz in blessuretijd de bal via de lat overschoot. De stand bleef ongewijzigd.

Aangezien Pelikaan dat puntje wel wist te pakken, maar Hellevoetsluis wist te winnen, betekent dit dat Hellevoetsluis weer Pelikaan passeert en daarmee de tweede periodetitel heeft gewonnen. Voor Pelikaan geldt nog één kans om een periodetitel te winnen.