FC Dordrecht blijft ongeslagen in 2018

Na de overwinningen op Jong FC Utrecht en Fortuna Sittard werd ook FC Oss in 2018 opzij gezet. De ploeg van Gérard de Nooijer wist dankzij twee strafschoppen met 2-0 te winnen van de Brabanders.

FC Dordrecht was de eerste ploeg met een goede mogelijk. Na zeven minuten schoot Arias op een verdediger en de rebound van Mahmudov ging vervolgens over. In de veertiende minuut kregen de Schapenkoppen een strafschop. Dennis Janssen van FC Oss legt Arias neer en kreeg hiervoor een rode kaart. De penalty was vervolgens een koud kunstje voor diezelfde Jafar Arias. Na een half uur spelen werd de voorsprong bijna verdubbeld. Een schot van Mahmudov ging echter naast. Enkele minuten later was Calcan ook dichtbij een doelpunt. Zijn volley ging naast het doel van FC Oss-doelman Xavier Mous. Hierdoor bleef het in de eerste helft 1-0 voor de ploeg van Gérard de Nooijer.

Vlak na het begin van de tweede helft kreeg FC Oss direct haar eerste kans van de wedstrijd. Van der Venne kwam voor het doel van Janssen, maar de Dordtse doelman lag goed in de weg. Het doelpunt viel echter aan de andere kant en opnieuw via een strafschop. Ditmaal werd Calcan neergelegd en mocht Mahmudov de 2-0 maken. Vlak na de 2-0 kon FC Dordrecht het duel definitief op slot gooien. Mutzers kon vrij inkoppen, maar zijn inzet ging naast. Vlak voor tijd kreeg ook FC Dordrecht een rode kaart. Invaller Terence Groothusen kreeg rood na een tackle op Dogan. In de slotfase kreeg FC Oss nog twee mogelijkheden tot scoren, maar Bryan Janssen liet zien tot dusver een uitstekende aankoop te zijn. Hierdoor bleef de stand op 2-0 en wist FC Dordrecht in 2018 ongeslagen te blijven.

Door de overwinning stijgt FC Dordrecht opnieuw op de ranglijst. De ploeg staat nu dertiende en heeft een achterstand van één punt op de eerste play-off plek. Volgende week, op vrijdag 2 februari, speelt FC Dordrecht uit bij Almere City. De ploeg uit Flevoland staat op een keurige vijfde positie.