FC Dordrecht blijft ongeslagen op de Krommedijk

FC Dordrecht wist, ondanks een voorsprong, niet de drie punten op de Krommedijk te behouden. Almere City wist in de tweede helft te scoren en kon daardoor met een 1-1 gelijkspel terugkeren naar Flevoland.

De beginfase was voor de bezoekers uit Almere. Al na zeven minuten kreeg de ploeg een grote kans. De bal bleef hangen in de zestienmeter van FC Dordrecht, maar de inzet van Almere ging over. In de elfde minuut viel de bal er aan de andere kant in. Andreias Calcan schoot de bal laag in de linkerhoek (1-). In de 38e minuut was Calcan dichtbij zijn tweede. De huurling van Willem II krulde de bal net langs de kruising. Aan beide kanten ontstonden verder maar weinig mogelijkheden.

Aan het begin van de tweede helft kwam Almere op gelijke hoogte. Arsenio Valpoort kopte de bal binnen uit een hoekschop (1-1). Na dat doelpunt kreeg FC Dordrecht via Calcan en Mutzers nog goede mogelijkheden op de overwinning, maar de Schapenkoppen profiteerden niet van het overwicht, waardoor er ‘slechts’ gelijk werd gespeeld.

Door het gelijke spel blijft FC Dordrecht dit seizoen ongeslagen in eigen huis. De ploeg van Gérard de Nooijer staat nu veertiende, met vijf punten uit vijf wedstrijden. Op vrijdag 22 september speelt FC Dordrecht een uitduel tegen Helmond Sport. Tussendoor wordt op dinsdag 19 september het bekerduel tegen GVVV gespeeld.