FC Dordrecht niet effectief tegen FC Den Bosch

Op vrijdag 3 november ging na elf speelronden de tweede periode van start. FC Dordrecht sloot de eerste periode af met een nederlaag tegen RKC. In vergelijking met de uitwedstrijden wisten de Dordtenaren in eigen huis goed te presteren, aan de Krommedijk werd er nog niet verloren en dat gaf goede verwachtingen voor de wedstrijd. Bij FC Dordrecht waren er vanavond geen wijzigingen in het elftal.

Binnen tien minuten kreeg FC Dordrecht al een domper te verwerken, niet in de vorm van een doelpunt maar een vroege wissel. Misidjan gaf al na zes minuten spelen aan dat hij last had van zijn hamstring en moest het veld geblesseerd verlaten. Luivienno Statia was zijn vervanger. In de zestiende minuut was er de eerste grote kans voor FC Dordrecht. Jafar Arias maakte een mooie passeerbeweging op de achterlijn van de 16-meter, maar schoot de bal net aan de verkeerde kant van de tweede paal. In de negentiende minuut volgde er weer een grote kans voor de Dordtenaren. Calcan gaf de bal met een hakje mee aan Mahmudov die de bal voor gaf. Helaas stond daar geen speler van Dordtse kant waardoor een Bossche verdediger de bal hard weg kon werken. In de veertigste minuut viel echter een doelpunt aan de andere kant. Oussama Bouyaghlafen kreeg een vrije schietkans rond de penaltystip en schoot de bal beheerst in de rechterhoek. Met een ruststand van 0-1 zochten beide ploegen vervolgens de kleedkamer op.

FC Dordrecht kwam aanvallend uit de startblokken en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. In de tweeënvijftigste minuut schoot Arias net naast en kort daarop kwam Mutzers bijna één-op-één op de keeper. In de vijfenzestigste minuut was het opnieuw Mutzers die bijna de gelijkmaker binnen kon tikken. Na een vrije doortocht in de 16-meter wist hij de bal net niet tussen de palen te krijgen.

In het laatste kwartier kwam de grootste kans voor Dordt via Robert Mutzers. Hij kon de bal vrij binnenschieten maar knalde de bal snoeihard tegen de boarding. De laatste tien minuten namen de Schapenkoppen alle risico om alsnog een resultaat uit het duel te halen. Ondanks alle pogingen viel het doelpunt weer aan de andere kant. Het was Sven Blummel die de wedstrijd in de vijf minuten voor tijd definitief in het slot gooide. In de extra tijd werd het zelfs nog 0-3 voor de bezoekers uit Den Bosch.

Volgende week wordt er niet in de Jupiler League gevoetbald, wegens interlandvoetbal. Voor verdediger Erol Alkan beloofd dit een speciale periode te worden. Hij kan namelijk zijn debuut gaan maken voor het Turkse Elftal.

Op vrijdag 17 november spelen de Schapenkoppen weer een wedstrijd, de ploeg mag dan in Deventer aantreden tegen Go Ahead Eagles. De Eagles staan met zeventien punten op een achtste plek. FC Dordrecht heeft dertien punten en staat vijftiende.