FC Dordrecht geeft zege uit handen

FC Dordrecht wist speelronde 3 niet winnend af te sluiten. Op de valreep wist FC Emmen een punt uit het duel te slepen. Bij FC Dordrecht debuteerde nieuweling Andreias Calcan in de basis. Hij wordt gehuurd van Willem II. Danny Bakker, huurling van Cambuur, begon op de bank, maar maakte in de tweede helft zijn debuut voor de Schapenkoppen.

In de eerste helft was FC Emmen de gevaarlijke ploeg, maar werden er aan beide kanten weinig kansen gecreëerd. FC Emmen wist via Tim Siekman te scoren en met een 0-1 stand zochten beiden ploegen de kleedkamers op. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam in de zestiende minuut. Door middel van een spandoek en leuzen werd Marco Boogers bedankt voor jarenlange trouwe dienst voor de club. Als technisch directeur wordt hij vervangen door Peter Drijver. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding.

In de tweede helft startte FC Dordrecht furieus. Al snel maakte het de gelijkmaker. Calcan sneed bij een aanval vanaf links naar binnen en haalde uit, net buiten het strafschopgebied; 1-1. Niet veel later wist Mutzers zelfs de 2-1 te maken. De speler werd door Groothusen oog-in-oog met de doelman van FC Emmen gezet en faalde niet.

In het vervolg wist Groothusen nog een grote kans op de beslissende 3-1 te krijgen, maar wist deze kans niet te verzilveren. Vier minuten voor tijd was het oud-speler Joeri Loen die een prachtige vrije trap achter doelman Wolters wist te krijgen. Hierdoor zag FC Dordrecht de overwinning uit handen glippen.

Door het gelijke spel staat FC Dordrecht nu tiende met vier punten uit drie wedstrijden. Op vrijdag 8 september wacht voor FC Dordrecht speelronde 4. Dan speelt het in Noord-Brabant tegen FC Oss, de huidige nummer twee van de Jupiler League. Het duel begint om 20:00 uur.