FC Dordrecht kansloos onderuit bij Jong Ajax

FC Dordrecht heeft geen goed vervolg kunnen geven aan een reeks van twee overwinningen op rij. Op De Toekomst in Amsterdam werd met 3-0 verloren. De talenten van Ajax hadden aan het begin van de wedstrijd enkele kansen. Met name via Mazraoui was de ploeg gevaarlijk. Naarmate de eerste helft vorderde durfde de Schapenkoppen te voetballen, maar na 35 minuten viel toch de 1-0. Het doelpunt werd gemaakt door Johnsen, die de defensie kapot dribbelde en Fij verschalkte. Vlak voor rust kreeg FC Dordrecht twee grote mogelijkheden. Eerst was Lima Duarte Lopes met het hoofd gevaarlijk en vlak erna had Tom Rosenthal een gevaarlijk schot vanuit de tweede lijn.

De tweede helft was een stuk minder, waarbij beide ploegen amper mogelijkheden wisten te creëren. Gérard de Nooijer probeerde met enkele aanvallende wissels het tij te keren, maar in de 73e minuut was het duel definitief gespeeld. De Wit verwerkte een vrije trap van Johnsen in de goal. Enkele minuten later kreeg FC Dordrecht de grootste mogelijkheid van de wedstrijd. Een mooie combinatie tussen Mutzers en Groothusen eindigde uiteindelijk op de lat. In de slotfase kreeg FC Dordrecht ook via Mahmudov nog een mogelijkheid, maar uiteindelijk scoorde Nunnely in blessuretijd de 3-0, waardoor de Schapenkoppen met de staart tussen de benen uit Amsterdam vertrokken.

Door de nederlaag is FC Dordrecht gezakt naar plaats dertien in de Jupiler League. Op vrijdag 1 december wacht opnieuw een uitwedstrijd en opnieuw een topteam, want koploper NEC is dan de tegenstander.