FC Dordrecht pakt drie punten door overwinning op NEC

FC Dordrecht heeft vrijdagavond 20 september drie punten binnen weten te slepen door de overwinning op NEC. Dit was voor de Schapekoppen tevens de eerste overwinning van het seizoen.

Aan het begin van de wedstrijd waren de spelers van NEC vooral aan de bal, maar wisten het balbezit niet om te zetten in doelpunten. In de 35ste minuut probeerde De Abreu met een kopbal een doelpunt te scoren, de bal ging echter naast. Net voor rust lukte het de Dordtenaren wel om op voorsprong te komen, dit kwam echter wel door een eigen doelpunt van NEC.

In de tweede helft wist FC Dordrecht meer kansen te creëren, de kansen werden echter pas in de 89ste minuut omgezet in een eerste doelpunt voor de Dordtenaren. Dwayne Green wist een vrije trap via de paal binnen te schieten. Door het eigen doelpunt van de Nijmegenaren stonden de Dordtenaren met 2-0 voor. De wedstrijd werd verlengd met 5 minuten, hierin vielen er aan beide kanten geen doelpunten.