FC Dordrecht redt de meubelen door wereldgoal Hamer

Na de ruime overwinningen van de afgelopen oefenwedstrijden had FC Dordrecht het op woensdag 9 augustus lastig tegen het Zeeuwse HSV Hoek. IN de eerste helft startte de Schapenkoppen niet sterk en kwamen snel achter. Statia dekte niet goed en binnen 10 minuten stond de Zeeuwse club op 1-0 voor via Bram Leroy. Na bijna een halfuur werd de achterstand zelfs 2-0 door Nick van Sprundel. Gelukkig reageerde de Schapenkoppen snel, want binnen de minuut maakte Mutzers de aansluitingstreffer. De aanvaller werd met een goede steekbal één-op-één met de keeper en ronde koel af. Robert had nog een hele grote kans, maar die schoot hij op de keeper.

In de tweede helft kreeg FC Dordrecht steeds meer grip op de wedstrijd. Hamer zette Mutzers wederom oog-in-oog met de keeper, maar kon de kans niet omzetten in een doelpunt. Gustavo Hamer, uitblinker in zijn eerste wedstrijd als Dordtenaar, trok de stand gelijk. Met een wereldgoal maakte hij de 2-2. Vanaf eigen helft schoot hij de bal over de Hoekse keeper heen.