FC Dordrecht slikt opnieuw een nederlaag

FC Dordrecht lijkt de weg naar beneden zijn in te gaan. De ploeg van trainer Gérard de Nooijer verloor kansloos met 3-0 bij SC Cambuur. De Schapenkoppen wisten sinds 2004 niet meer te winnen bij de ploeg uit Leeuwarden.

De eerste helft had heel anders kunnen lopen voor FC Dordrecht. Enkele minuten voor rust miste Jafar Arias namelijk een strafschop, inclusief rebound. De penalty werd veroorzaakt door oud-speler Marvin Peersman.

FC Dordrecht kwam na een uur spelen op achterstand. De 1-0 werd gemaakt door Issa Kallon, die door de defensie heen kwam en doelman Wolters in de verre hoek verschalkte. Enkele minuten later scoorde Houtkoop met een kogel in de kruising. Tien minuten voor tijd besliste Ricardo Kip het duel met de 3-0.

FC Dordrecht heeft nu vier wedstrijden op rij verloren en slikte maar liefst 14 tegentreffers hierin. De ploeg is met 44 tegentreffers verreweg de meest gepasseerde ploeg in de Jupiler League. Voor Gérard de Nooijer is er een hoop werk te verrichten in de winterstop. Voordat hij hiervoor de kans krijgt moet er eerst nog in eigen huis gespeeld worden tegen Jong PSV. Op vrijdag 22 december wordt dit duel op de Krommedijk afgewerkt.