FC Dordrecht verliest op eigen veld van Jong Ajax

FC Dordrecht wist op Tweede Paasdag niet van Jong Ajax te winnen. Op de eigen Krommedijk zagen ruim 1700 toeschouwers hoe de ploeg met 2-3 verloor van belofteploeg.

De Dordtenaren leken na twintig minuten op voorsprong te komen, maar Robert Mutzers’ doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later wist diezelfde Mutzers via een mooie assist (steekbal) van Boumediene toch de 1-0 op het scorebord te zetten. Acht minuten later wist Jong Ajax in twee minuten tweemaal te scoren. Eerst scoorde Ché Nunnely en een minuut later maakte topscorer Cassierra de 1-2.

In de tweede helft kwam FC Dordrecht binnen drie minuten langszij via Denis Mahmudov. Echter wist Teun Bijleveld na een uur de Amsterdammers opnieuw op voorsprong te zetten: 2-3. Deze achterstand kwam de ploeg van Gérard de Nooijer niet meer te boven. In de slotfase scoorde Mutzers opnieuw in buitenspelpositie, waardoor de eindstand in het voordeel van Jong Ajax bleef.

Door de nederlaag blijft FC Dordrecht achtste, maar lijkt de kans op een Tweede Rondeplek in de play-offs ver weg. De Graafschap wist namelijk van FC Den Bosch te winnen, waardoor het gat nu zes punten is. Vrijdag 6 april speelt FC Dordrecht de volgende competitiewedstrijd. Dan gaat de ploeg op bezoek bij Jong AZ, de huidige nummer vijftien van de Jupiler League.