FC Dordrecht verliest in de slotfase van Go Ahead Eagles

FC Dordrecht wist in eigen huis niet te winnen van Go Ahead Eagles. Vlak voor tijd wisten de Deventenaren de drie punten uit Dordrecht mee te nemen.

In de eerste helft begonnen beide teams slordig aan de wedstrijd. De meeste kansen waren voor de thuisploeg. Bliek kon bij een hoekschop de bal goed koppen maar zijn kopbal ging over doel. Na een goeie steekbal van Groothusen kon Mutzers alleen naar doel maar keeper Stevens was sneller bij de bal. Ook bij de daaropvolgende hoekschop kon Bliek opnieuw koppen maar ook deze keer niet op doel. De volgende kans van Dordt kwam op naam van Terence Groothusen. De spits draaide goed weg maar zijn schot was te zacht. Toch kwamen de Eagles op voorsprong. Jeff Stans stond achter de bal en schoot een vrije trap in de rechterbovenhoek voorbij keeper Janssen: 0-1. Ook de volgende kansen waren voor Dordt. Mahmudov kwam naar binnen en schoot op doel maar keeper Stevens hield zijn doel schoon.

In de tweede helft kwam FC Dordrecht tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Een vrije trap van Mahmudov werd niet aangeraakt en ging rechtstreeks het doel in. De aanvaller bracht zo de spanning weer in de wedstrijd. De ploeg begon na de goal aanvallender te spelen en invaller Dos Santos kon bijna de 2-1 tegen de netten schieten. In de 87e minuut kreeg het toch de deksel op de neus. Schenk kon de 1-2 tegen de netten schieten, wat uiteindelijk ook de eindstand was.

Volgende week staat er opnieuw een uitwedstrijd voor FC Dordrecht. Vrijdag 30 maart gaat het op bezoek bij FC Emmen, de huidige nummer vijf van de Jupiler League. De Drentenaren hebben acht punten meer dan FC Dordrecht.