FC Dordrecht walst over koploper Fortuna Sittard heen

FC Dordrecht blijft vooralsnog ongeslagen in 2018. De ploeg van Gérard de Nooijer wist met 3-0 te winnen van koploper Fortuna Sittard. De Limburgers hadden zeven duels op rij gewonnen.

Opnieuw begon FC Dordrecht met de drie nieuwelingen Breedijk, Janssen en Kok. De start van het duel was voor de Schapenkoppen. Via Calcan, Bliek en Mahmudov kreeg de thuisploeg behoorlijke kansen. In de 24e minuut viel uiteindelijk de verdiende openingstreffer. Op aangeven van Calcan wist Jafar Arias te scoren.

In de tweede helft was het Robert Mutzers die de 2-0 wist te maken. Opnieuw was Arias betrokken bij het doelpunt, hij kopte de bal prima door op Mutzers. Bij de 3-0 werkte het tandem Mutzers/Arias opnieuw prima. Mutzers speelde de bal op Arias, die van buiten het zestienmetergebied de bal achter de Limburgse doelman schoof.

Dankzij de overwinning stijgt FC Dordrecht naar de veertiende positie. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt volgende week vrijdag gespeeld. Op 26 januari speelt het dan opnieuw in eigen huis. Tegenstander is dan FC Oss, de huidige nummer zeven van de Jupiler League.