FC Dordrecht weet niet te winnen van Achilles’29

FC Dordrecht heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-3 gelijkgespeeld tegen Achilles ’29. In het vermakelijke duel kregen beide ploegen veel kansen, maar had vooral de ploeg van trainer Harry van den Ham meer verdiend.

De schapenkoppen die aan een teleurstellend seizoen bezig zijn, speelde beter voor rust. Na een half uur spelen was het raak, Glenn Bijl schoot binnen vanaf achttien meter. De thuisploeg probeerde door te drukken, maar kansen werden gemist. En uiteindelijk kwam dat FC Dordrecht duur te staan, want vlak voor rust maakte Brian Boogers gelijk voor de bezoekers uit Groesbeek.

De tweede helft was een stuk leuker en Achilles’29 kwam al snel op voorsprong, door een prachtige goal van Omid Popalzay. De gelijkmaker viel kort daarna, door clubtopscorer Rangelo Janga (2-2).

Toch moest FC Dordrecht snel weer in de achtervolging. Opnieuw scoorde Popalzay voor de gasten (2-3). Het antwoord liet wederom niet lang op zich wachten. Janga maakte met een sterke kopbal zijn twintigste competitietreffer (3-3). Vervolgens zocht FC Dordrecht nog naar de winnende treffer, Fortes miste voor bijna leegdoel een kopbal, maar verder dan dat kwam de ploeg niet.

Komende vrijdag staat het laatste competitieduel op het programma. De Dordtenaren gaan dan op bezoek bij kampioen Sparta.