[VIDEO] FC Dordt Update van 31 maart

Na een hectische interlandperiode kunnen alle supporters zich weer focussen op hun club. Zo ook de supporters van FC Dordrecht, want de Schapenkoppen speelden in Brabant tegen Helmond Sport. Die ploeg kan in alle rust zich voorbereiden op de play-offs, want in de competitie speelt het met een dertiende plaats geen rol van betekenis meer. Wel heeft de ploeg een periodetitel op zak. FC Dordrecht staat negentiende en hoopt de goede lijn door te zetten die het begon tegen VVV.

Bij FC Dordrecht twee wijzigingen in de opstelling. Tim Coremans keerde terug in het doel ten koste van Niv Antman en in het hart van de defensie speelde Errol Alkan, die terugkeert van een lange blessure. Bradley de Nooijer moest voor de Turks jeugdinternational plaatsmaken.

In het eerste kwartier van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen om te scoren. FC Dordrecht kreeg goede mogelijkheden via Vleugels en Pisas. In de 23e minuut kreeg FC Dordrecht een dot van een kans. De vrije trap van Pisas kwam bij Thomas terecht maar die kreeg zijn voet niet goed voor de bal. Na deze mogelijkheid gebeurde er vrij weinig in Helmond, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand gingen rusten.

Het was Helmond Sport die beter aan de tweede helft begon. Zo kreeg het na vijf minuten een megakans die uitstekend werd gered door Coremans. Na het eerste kwartier van de tweede helft nam FC Dordrecht weer het heft in handen. Zo waren Thomas en Pisas opnieuw dichtbij een doelpunt, maar het ontbrak aan scherpte. Enkele momenten na de kopkans van Pisas was het Helmond Sport die op 1-0 kwam. Teije Ten Den wist deze treffer te maken. Ook na de 1-0 bleef FC Dordrecht de betere ploeg. Via een schot van Godee was het al dichtbij, maar vijf minuten voor tijd was het weer Thomas die had moeten scoren. De Fransman kopte echter net naast het doel. In de slotfase bleven de Schapenkoppen het proberen, maar tot echte kansen kwam de ploeg niet meer.

Door de nederlaag blijft FC Dordrecht in een soort niemandsland-situatie op de negentiende plek. Ook Achilles’29 verloor, waardoor het gat van acht punten intact bleef. FC Dordrecht speelt volgende week, op vrijdag 7 april, een thuisduel tegen FC Eindhoven.