FC Dordrecht wint eerste thuiswedstrijd van het seizoen

FC Dordrecht speelde vrijdagavond 25 augustus de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen. Aan de Krommedijk werd Jong FC Utrecht ontvangen. De Schapenkoppen wisten de wedstrijd met 2-1 te winnen, wat de ploeg drie punten heeft opgeleverd.

De Dordtenaren begonnen fris aan de wedstrijd. Robert Mutzers kreeg al snel een eerste kans, alleen werd de kans nog niet omgezet in een doelpunt. Dit wist hij in de 22ste minuut wel voor elkaar te krijgen, hiermee bracht Mutzers FC Dordrecht op een 1-0 voorsprong. Na 5 minuten werd de voorsprong vergroot door Denis Mahmudov. Hij benutte een strafschop goed en maakte hiermee de voorsprong groter. Tot de rust vielen er geen doelpunten meer. Wel viel Gustavo Hamer uit in de 36ste minuut. Hij werd neergehaald door El Yaakoubi, wat de Utrechter een gele kaart opleverde. Hamer moest per brancard het veld verlaten. De schade lijkt op het eerste oog mee te vallen, zo twitterde de club tijdens de wedstrijd.

Na de rust stond er nog steeds een sterk FC Dordrecht op het veld, al zwakte de sterkte naarmate de tweede helft vorderde wel af. De Schapenkoppen werden een paar keer gevaarlijk voor Jong FC Utrecht, maar wisten de bal niet meer in het doel van de tegenstander te schieten. Jong FC Utrecht wist nog wel een punt te scoren. In de 72ste minuut wist Jeredy Hilterman een doelpunt te scoren voor de Utrechters. Deze kwam voort uit een vrije trap voor Jong FC Utrecht, waarbij Hilterman de bal toegespeeld kreeg. De Utrechters hebben nog geprobeerd er een gelijkspel van te maken, maar die poging mislukte.

Volgende week, vrijdag 1 september, speelt FC Dordrecht thuis tegen FC Emmen. De komende twee wedstrijden staat doelman Nick Wolters in het doel.