FC Dordrecht gaat met miniem verschil onderuit bij MVV

FC Dordrecht heeft voor de vierde keer in vijf wedstrijden verloren. Op bezoek bij MVV Maastricht werd met 1-0 verloren.

De eerste helft begon met een kans voor Yahya Boumediene, de aanvaller kon na een één-twee richting het doel maar de Belg schoot voorlangs. Dennis Mahmudov werd in de dertigste minuut alleen op pad gestuurd door Boumediene maar de spits kon zijn veertiende goal van dit seizoen niet scoren. In de 36e minuut kreeg Houben een vrije kopkans maar keeper Janssen hield zijn doel schoon met een prima redding. De volgende kans was opnieuw voor MVV en was meteen raak. Bij de tweede paal kon Schroijen de 1-0 tegen de netten schieten. In de 45e minuut kon Bliek de gelijkmaker maken, maar zijn vrije kopkans ging naast.

In de tweede helft was de eerste kans voor MVV maar het schot van Schroijen ging naast. De volgende grote kans was weer voor linksbuiten Schroijen maar opnieuw ging zijn schot naast het doel van Janssen. De beste kansen bleven voor MVV maar beide ploegen wisten niet tot scoren te komen.

Een meevaller voor de ploeg van trainer Gérard de Nooijer was de rentree van spits Jafar Arias. Hij miste de laatste zeven competitiewedstrijden van de Dordtenaren. Door de nederlaag blijft FC Dordrecht twaalfde in de Jupiler League. Vrijdag de dertiende speelt de ploeg in eigen huis tegen SC Cambuur, de huidige nummer negen van de competitie.