FC Dordrecht maakt het haast onmogelijke waar

FC Dordrecht heeft zaterdagavond 5 mei het haast onmogelijke waargemaakt. In Leeuwarden wisten de Schapenkoppen tegenstander SC Cambuur met 1-4 te verslaan. Diezelfde score kreeg FC Dordrecht eerder deze week tegen zich, toen wist SC Cambuur met deze score te winnen aan de Krommedijk.

SC Cambuur begon de wedstrijd met een voorsprong. Na een kwartier wisten de Friezen een 1-0 voorsprong te bereiken. Later bleek dit ook het enige punt van de ploeg te zijn. De score bleef echter wel een lange tijd op het scorebord staan, toen de rust aanbrak stond het namelijk nog steeds 1-0.

De tweede helft heeft FC Dordrecht alles gegeven wat gegeven kon worden. Toen de tweede helft nog maar drie minuten bezig was, wist Cijntje de gelijkmaker te scoren. Arias wist het tien minuten later 1-2 te maken. Spits Denis Mahmudov wist een penalty te benutten, waarmee de 1-3 op het scorebord werd gezet. Enkele minuten later was het opnieuw Mahmudov die de bal in het doel van de tegenstander wist te krijgen. Hiermee werd de score op 1-4 gezet.

Vanwege de gelijke scores in de wedstrijden, moest er nog een doelpunt vallen. In de verlenging wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen, waardoor het aankwam op penalties. Waar SC Cambuur de bal driemaal binnen wist te schieten, wisten de Schapenkoppen dit vijfmaal te doen. FC Dordrecht is hiermee door in de play-offs. De volgende tegenstander is Sparta Rotterdam.