FC Dordrecht pakt drie belangrijke uitpunten

FC Dordrecht heeft voor de tweede keer op rij weten te winnen in de Jupiler League. Er werd uit bij De Graafschap met 2-3 gewonnen. De ploeg van trainer Gerard de Nooijer speelde bijna de gehele tweede helft met tien man.

De Graafschap kwam al gauw op voorsprong, in de tweede minuut scoorde Jan Lammers. De thuisploeg begon fel, maar de Dordtenaren wisten dit nog wel in de eerste helft om te zetten, ook al kwam de ploeg niet op gelijke hoogte.

In de tweede helft kreeg Joel Thomas al gauw een rode kaart, vanwege gevaarlijk spel. Ondanks de minderheid op het veld kwamen de Dordtenaren toch op gelijke hoogte. Michael Chacon scoorde vanaf elf meter.

De slotfase was zeer hectisch, want er werd drie keer gescoord. De Graafschap kwam op 2-1 via Dean Koolhof, maar twee minuten later stond het door Ricky van Haaren alweer gelijk (2-2).

In de slotfase was FC Dordrecht meer bezig met het koesteren van een punt, dan naar het zoeken van drie punten, maar desondanks schoot Alessio Da Cruz de Schapenkoppen naar drie belangrijke punten (2-3).

Door de tweede overwinning op rij (vorige week werd FC Volendam ook al verslagen) stijgt FC Dordrecht naar de zestiende plek in de Eerste Divisie.