FC Dordrecht pakt eerste overwinning van het seizoen

FC Dordrecht heeft zijn eerste zege van het seizoen weten te behalen in de competitie. De ploeg van Gerard de Nooijer won op eigen veld met 1-0 van FC Volendam, dat een stuk hoger geplaatst is dan de Schapenkoppen.

Een kleine 2500 toeschouwers zagen in de eerste helft dat Jack Tuyp heel dichtbij de openingstreffer was voor FC Volendam. Er gebeurde weinig in de eerste helft en beide ploegen dwongen weinig kansen af. Desondanks scoorde FC Dordrecht wel in de eerste helft. Na een half uur spelen verraste Da Cruz door van afstand raak te schieten.

De matige eerste helft werd doorgezet in de tweede helft. Beide ploegen speelden matig, maar het resultaat was heilig voor de Dordtenaren. Jack Tuyp kwam nog dichtbij de gelijkmaker , maar zag zijn inzet net naast verdwijnen.

In het restant van het duel slaagde FC Volendam er niet in om een nederlaag te voorkomen. Voor FC Dordrecht een opsteker, dat stijgt naar de achttiende positie van de eerste divisie. De Dordtenaren hebben zes punten uit acht duels. Het volgende duel is op vrijdag 30 september, dan wacht er een uitduel tegen het kwakkelende De Graafschap.