FC Dordrecht speelt gelijk in doelpuntrijk duel

FC Dordrecht heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. Op de Krommedijk kwam het 2-0 voor tegen NEC, maar uiteindelijk werd het 3-3. NEC eindigt hierdoor derde in de Jupiler League en FC Dordrecht vinden we op plek dertien terug.

De Schapenkoppen begonnen goed aan de eerste helft en al na zeven minuten werd het 1-0 door een fantastische goal van Andreias Calcan. De eerste kans voor NEC kwam er in de 28e minuut. Verdediger Sturing kreeg een enorm kopkans maar ging recht in de handen van keeper Janssen. In de 30e minuut haalde Bliek de doorgebroken aanvaller Ole ter Haar Romeny tegen de grond wat resulteerde in een rode kaart (twee keer geel) voor de Zeeuwse verdediger.

De tweede helft begon dramatisch voor de ploeg van Gérard de Nooijer. In de 49e minuut kon Achahbar met een laag schot in de rechterbenedenhoek de aansluitingstreffer maken voor NEC. Één minuut later scoorde opnieuw Achahbar, op een identieke manier zoals zijn eerste doelpunt, de 2-2. Negen minuten na de 2-2 kon Ole ter Haar Romeny de corner verlengen en kon Golla de 2-3 tegen de netten koppen. Het bleef een wedstrijd met veel kansen voor beide teams. FC Dordrecht trok aan het langste eind en kon in de 87e minuut de 3-3 maken door een geweldige lobbal van Andreias Calcan. Door het gelijkspel in Dordrecht kon waren de promotiekansen voor NEC verkeken. Jong Ajax kroonde zich tot de kampioen van de Jupiler League en Fortuna Sittard tot de rechtstreekse promotie naar de Eredivisie.

Aankomende week staan de play-offs op het programma. Dinsdag 1 mei speelt FC Dordrecht de eerste wedstrijd van de play-offs tegen SC Cambuur. Zaterdag 5 mei wordt in Friesland de return gespeeld. De club uit Leeuwarden eindigde op een achtste plaats en wist in de competitie tweemaal met 3-0 te winnen.