FC Dordrecht verliest van NAC-Breda aan de Krommedijk

FC Dordrecht moet nog altijd wachten op de eerste overwinning van het seizoen. Ook in de vierde wedstrijd lukte dit niet, want NAC-Breda was met 1-2 te sterk aan de Krommedijk. Het enige doelpunt namens de Dordtenaren werd gemaakt door kersverse aankoop Ricky van Haaren.

FC Dordrecht begon aardig aan het duel en had via Joris Kramer en Ricky van Haaren enkele mogelijkheden, maar in de 25e minuut kwam NAC-Breda toch op voorsprong. Oud-FC Dordrecht speler Giovanni Korte wist Cyriel Dessers te bedienen en kopte de 0-1 binnen.

Na enkele mogelijkheden voor de thuisploeg via Joris Kramer (kopbal) en Van Haaren (schot) was het NAC Breda dat in de 25e minuut op voorsprong kwam. Op aangeven van voormalig FC Dordrecht-speler Giovanni Korte wist Cyriel Dessers de bal achter doelman Tim Coremans te koppen.

FC Dordrecht bleef vervolgens zoeken naar die gelijkmaker en had genoeg kansen om dit te bewerkstellen. Uiteindelijk lukte het in de 54e minuut toen Ricky van Haaren een schot van richting zag veranderen en zo in het doel zag vliegen. De 2100 toeschouwers aan de Krommedijk zagen vervolgens dat schapenkoppen niet lang aan deze stand konden wennen, want vijf minuten later viel de winnende treffer uit een rebound, gescoord door Gino Demon. Uiteindelijk probeerde FC Dordrecht het nog met een slotoffensief, maar dat bracht geen verandering aan de stand. Na vier duels staat FC Dordrecht nu op de zeventiende plek met twee punten uit vier duels. Koploper is Jong-Ajax (op doelsaldo) met tien punten, nadat VVV-Venlo niet wist te winnen.

Opvallend is het feit dat FC Dordrecht samen met Almere City maar drie maal het doel wist te treffen, dat is voorlopig het minste van de competitie.