FC Dordrecht wint verassend bij kampioen Sparta

FC Dordrecht heeft op de slotdag van de competitie een verrassende overwinning geboekt bij kampioen Sparta. De ploeg van de vertrekkende trainer Harry van den Ham zegevierde op het Kasteel met 3-2.

Na een weinig opwindende openingsfase kwam FC Dordrecht na twaalf minuten op voorsprong. Alvin Daniels produceerde een perfecte voorzet die door topscorer Rangelo Janga binnen werd gekopt: 0-1. De bezoekers drukten door en Sai van Wermeskerken raakte de paal.

FC Dordrecht kwam niet veel later ook op 0-2. Janga was ditmaal de aangever en Daniels verdubbelde de marge. Sparta kwam na een klein half uur spelen zelfs goed weg toen Janga over kopte. Het antwoord van de kampioen volgde, al was de treffer enigszins gelukkig. Een schot van Stijn Spierings werd door een Dordtenaar van richting veranderd, waardoor keeper Robbert te Loeke kansloos was: 1-2.

Vlak na rust kwam Sparta op gelijke hoogte. Ryan Sanusi werkte een als voorzet bedoelde vrije trap in één keer achter de verbouwereerde Te Loeke: 2-2. FC Dordrecht was nauwelijks aangeslagen en kreeg een dot van een kans om een hernieuwde voorsprong te nemen. Janga kopte op de benen van Kortsmit.

Na dik een uur was het wel raak voor FC Dordrecht. Jeffry Fortes kopte de bal na een voorzet van Glenn Bijl tussen twee Spartanen binnen: 2-3. Het duel bleef leuk om naar te kijken en Denzel Dumfries had de 3-3 op zijn schoen, maar Te Loeke stond een treffer in de weg.