Pijnlijke nederlaag voor FC Dordrecht in de play-offs

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De play-offs lijken voor FC Dordrecht als een nachtkaars uit te gaan. In eigen huis werd de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen SC Cambuur met 1-4 verloren.

De Schapenkoppen begonnen sterker aan de wedstrijd. Zo werd na twee minuten een kopbal van Daniël Breedijk van de lijn gehaald. Na een kwartier was FC Dordrecht opnieuw gevaarlijk. Via de counter leek Arias op doel af te gaan, maar doelman Cummins was net eerder bij de bal. Toch viel het eerste doelpunt aan de andere kant. Na twintig minuten wist Crowley door het midden te komen en de bal hard langs doelman Janssen te schieten: 0-1.

Vlak na het doelpunt waren de Dordtenaren opnieuw dichtbij. Zo kreeg Mahmudov twee goede schietkansen en kon Boumediene bijna de bal binnenglijden. Vlak voor rust waren, opnieuw Mahmudov, en Arias dichtbij. Mahmudov wist één-op-één met de keeper naast te schieten en Arias krulde de bal langs de kruising.

De tweede helft begon dramatisch voor FC Dordrecht. Na twee minuten wist Mathieu via een counter te scoren: 0-2. Na ruim een uur spelen kwam FC Dordrecht terug in de wedstrijd. Een voorzet van Stankov werd binnen gekopt door Julius Bliek: 1-2. De gelijkmaker hing in de lucht en viel ook bijna. Mahmudov was opnieuw dichtbij, maar schoot op de keeper. De deksel kwam al gauw op de neus, want na die gemiste kans wist Barto de 1-3 te maken. Het vuurtje leek hierdoor te worden gedoofd bij de Schapenkoppen, want vlak voor tijd wist opnieuw Barto te scoren: 1-4.

Zaterdag 5 mei wordt om 20:45 uur de return in Friesland gespeeld. FC Dordrecht moet minimaal vier keer scoren om een kans te maken.