Sparta Rotterdam te goed voor FC Dordrecht in KNVB-Beker

FC Dordrecht heeft in de tweede ronde van de KNVB-Beker verloren van Sparta Rotterdam, dat uitkomt in de Eredivisie. Het duel eindigde in 3-1 voor de Kasteelheren.

De wedstrijd werd uiteindelijk voor een groot deel bepaald in de eerste helft. Sparta nam het initiatief en FC Dordrecht voetbalde vooral achteruit. Sparta had grote kansen en raakte onder andere de lat aan het begin van het duel. Desalnietemin kreeg op FC Dordrecht kansjes, zo had Joris Kramer naast gekopt en was Joel Thomas wel heel dichtbij een goal, maar schoot van dichtbij naast.

Tien minuten voor de rust viel uiteindelijk de tegengoal voor FC Dordrecht. Mart Dijkstra scoorde met een harde pegel, die houdbaar leek voor de doelman. Uiteindelijk werd het vijf minuten later zelfs 2-0 toen Verhaar een prachtige bal via de onderkant lat in het doel krulde. Dit was niet alles, want voor rust werd het zelfs 3-0 toen Kramer de bal knullig in eigen doel werkte.

In de tweede helft leunde Sparta terug en spaarde zichtbaar de krachten. Hierdoor kwam FC Dordrecht wat meer in de wedstrijd en via Alvin Daniels kwam het terug tot 3-1. Uiteindelijk leidde dat niet tot een Dordts offensief, want verder dan een kans van Ricky van Haren kwamen de Schapenkoppen niet.

Zo werd dus de eindstand bepaald op 3-1 en moet FC Dordrecht zich verder gaan richten op de competitie, waar de ploeg nog geen duel heeft weten te winnen. Zaterdag 24 september om 19:45 uur krijgt de ploeg van Gerard de Nooijer de kans om dit te veranderen , want dan komt FC Volendam op bezoek.