Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Voor FC Dordrecht lijkt er licht aan het einde van een donkere tunnel te komen. Na een hele slechte serie, wist de ploeg zijn laatste twee duels, tegen FC Den Bosch en Telstar, gelijk te spelen. Deze speelronde, de laatste speelronde tot de winterstop kan worden gezien als een heel belangrijke. Hekkensluiter Achilles’29 uit Groesbeek komt namelijk op bezoek en staat zes punten achter op FC Dordrecht.

Bij FC Dordrecht één wijziging binnen de ploeg. Vorige week speelde Berenstein nog op de flank, maar hij wordt vervangen door Alessio Da Cruz. Hij keert terug in de basis na een disciplinaire schorsing. FC Dordrecht mist nog altijd middenvelder Ricky van Haaren. Hij ontbreekt vanwege een blessure.

Op de Krommedijk wisten dik 1400 mensen zich te verzamelen voor de degradatieclash. Zij zagen dat de eerste kans voor Achilles’29 was, maar hun poging ging hoog over. Uiteindelijk kreeg ook FC Dordrecht via Touré een mogelijkheid na een hoekschop. Ook zijn inzet ging over. Vervolgens gebeurde er lang niets, totdat de 1-0 na 31 minuten uit de lucht viel. Quincy Boogers stuurde De Nooijer diep en zijn voorzet op Touré werd door de middenvelder achter oud-FC Dordrecht doelman Te Loeke binnen gewerkt. Na de openingstreffer hadden beide ploegen enkele kleine kansjes, maar uiteindelijk zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 1-0.

Kort na het begin van de tweede helft brak FC Dordrecht uit met een snelle counter. Uiteindelijk kwam Alessio Da Cruz oog-in-oog met de keeper en wist koelbloedig de 2-0 op het bord te zetten. Vlak na het doelpunt was het bijna 3-0. Uit een vrije trap van Boogers belandde de bal net langs de kruising. Uiteindelijk viel die 3-0 in de 62e minuut. Andermaal viel dit doelpunt uit een counter. Thomas en Daniels wisten deze counter op te zetten en uiteindelijk wist Daniels te scoren. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en wist in de lange hoek binnen te schieten.

In het laatste kwartier kreeg Achilles’29 nog twee goede mogelijkheden, maar doelman Corremans was alert. Uiteindelijk kreeg ook FC Dordrecht nog mogelijkheden tot de 4-0. Thomas en de Nooijer wisten in de slotfase van het duel deze kansen niet te verzilveren. Uiteindelijk bleef het 3-0 en daarmee konden de fans tevreden naar huis toe gaan.

Voor FC Dordrecht een overwinning die heel erg welkom is. Naast het geslagen gat van negen punten op Achilles’29, was dit de eerste overwinning sinds 30 september, toen er met 2-3 werd gewonnen bij De Graafschap. FC Dordrecht gaat als negentiende de winterstop in met veertien punten uit negentien duels. De ploeg is door de overwinning op punten en doelsaldo (beide 23 om 35) gelijk met Jong FC Utrecht. Het eerst volgende duel voor FC Dordrecht wordt op vrijdag 13 januari gespeeld. Dan wacht een uitduel tegen FC Oss, dat veertiende staat.