[VIDEO] FC Dordt Update van 16 oktober

In de Jupiler League speelde FC Dordrecht op zondagmiddag in plaats van de gebruikelijke vrijdagavond een uitduel in Limburg bij MVV Maastricht. MVV doet het goed en staat op de vijfde positie in de competitie. FC Dordrecht vinden we op een zestiende positie, maar is bezig om de weg naar boven te vinden. De laatste twee duels, tegen Volendam en de Graafschap werden gewonnen. De schapenkoppen zijn dus op zoek naar een derde overwinning op rij.

Bij FC Dordrecht staat onder andere Kemy Agustien in de basis. Hij speelde eerder deze week nog voor Curacao tegen puerto rico en wist met zijn land voor het eerst zich te kwalificeren voor de gold cup. De ploeg van Gerard de Nooijer speelt met de vertrouwelijke basiself. In Maastricht waren ruim 4700 toeschouwers afgekomen op het duel. Voor rust waren de beste kansen voor de ploeg van trainer Ron Elsen. Luis Pedro en Joeri Schroijen waren gevaarlijk, maar scoorden niet. Ook Thomas Verheijdt kreeg een mogelijkheid, maar de spits kopte over.

Ook in de tweede helft had MVV de meeste kansen. Na iets meer dan een uur was het raak. Na onoplettendheid achterin bij FC Dordrecht, profiteerde middenvelder Ricardo Ippel. Dordrecht ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg drie minuten voor tijd een tweede tegentreffer te verwerken. Verheijdt scoorde uit een tegenaanval en daarmee was de wedstrijd beslist. In blessuretijd redde Ricky van Haaren nog de eer voor FC Dordrecht en daarmee werd de uitslag 2-1 bepaald.

Door de nederlaag vinden we FC Dordrecht op de 17e positie met 9 punten uit 10 duels en is daarmee een plek gezakt. De volgende wedstrijd wordt vertrouwelijk op de vrijdagavond gespeeld. Om 20:00 uur is dan Almere City te gast aan de Krommedijk.