[VIDEO] FC Dordt Update van 18 november

Na een korte interlandbreak is het tijd voor FC Dordrecht om de draad in de competitie weer op te pakken. De Schapenkoppen verloren afgelopen competitieronde van VVV-Venlo en nemen het ditmaal op tegen Helmond Sport. Helmond Sport doet het een stukje beter en staat tiende. FC Dordrecht staat er een stuk minder voor met een zeventiende positie.

Bij FC Dordrecht keert Amevor terug in de basis ten koste van Thompson. Amevor komt terug van een schorsing die hij opliep tijdens het verloren uitduel tegen FC Emmen. De andere wijziging ten opzichte van vorige week is de komst van Nick Hak. Hij vervangt Alessio Da Cruz.

Op de Krommedijk waren ongeveer 1650 toeschouwers getuige van een matig begin van de Dordtenaren. Al na 12 minuten was het raak aan Helmondse zijde, want Teije ten Den legde de bal op het hoofd van Jordy Thomassen die de 0-1 binnenkopte. Na de 0-1 leek FC Dordrecht wakker te worden en speelde het wat beter. Desalniettemin leidde dat tot vrij weinig kansen. Op dat moment leek een 1-1 echter waarschijnlijker dan de 0-2. Toch viel de 0-2, want Thomassen scoorde opnieuw op aangeven van Furghill Zeldenrust. Vlak voor rust werd het duel nagenoeg beslist toen Zeldenrust uit de counter de 0-3 ruststand op het bord zette.

In de tweede helft trad er gemakzucht op bij de gasten uit Noord-Brabant. In de 47e minuut leek spits Thomas met een hakbal 1-3 te maken, maar raakte de paal. In de 61e minuut was het wél raak: Thomas kopte de bal voorbij Helmond Sport-doelman Ferhat Kaya, die bij dat doelpunt flink in de fout ging. Even leek FC Dordrecht nog in een stunt te geloven, maar Marc Höcher maakte in de 72e minuut een einde aan die hoop. Hij krulde de bal uit een vrije trap perfect over de muur voor de 1-4. Dit betekende ook de eindstand.

Door de nederlaag heeft de ploeg van Gérard de Nooijer een flinke duik gemaakt in de stand. De ploeg is nu op de negentiende en één-na-laatste positie te vinden. De Schapenkoppen hebben nu negen punten uit veertien duels. Het gat met rode lantaarnhouder Achilles’29 bedraagt vier punten. Volgende week vrijdag op 25 november wacht een lastig uitduel in Noord-Brabant, want dan wordt er gespeeld tegen FC Eindhoven, de huidige nummer elf.