[VIDEO] FC Dordt Update van 2 december

Voor FC Dordrecht staat een andere strijd voor de deur, dan vooraf werd verwacht. De ploeg hoopte om voor een play-off plek mee te doen, maar moet nu strijden tegen degradatie. In die strijd heeft de ploeg het moeilijk. Zeven duels op rij werden er verloren door de ploeg van Gérard de Nooijer. Het vorige duel werd 0-2 verloren van Jong Ajax op de Krommedijk. Ook deze speelronde wordt er een thuisduel gespeeld. Ditmaal komt FC Den Bosch op bezoek. De ploeg van trainer Wiljan Vloet staat dertiende op de ranglijst.

Bij FC Dordrecht één verandering ten opzichte van het duel tegen Jong Ajax. Op de linksback positie speelt Jordy Vleugels in plaats van Luivienna Statia. Het middenveld en de voorhoede zijn intact gebleven.

De ongeveer 1250 bezoekers op de Krommedijk zagen een start die ze dit seizoen niet vaak zagen. Na vier minuten zette Alvin Daniels de Dordtenaren op voorsprong na slap verdedigen. FC Dordrecht wist de goede start niet door te trekken. Na een half uur was aanvoerder Amevor uiterst ongelukkig en trof in eigen doel voor de 1-1. Vier minuten later sukkelde de Dordtse defensie en mocht Zija Azizov zelfs de 1-2 maken voor de Brabanders. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was nog maar net begonnen en FC Dordrecht zag een handsbal van de Bossche defensie niet worden omgezet in een strafschop. Desalniettemin was het in de vijfde minuut van de tweede helft raak. De Fransman Joël Thomas kopte de Schapenkoppen op 2-2. Na de gelijkmaker was het FC Den Bosch die nog enkele goede kansen kreeg, maar de defensie van FC Dordrecht hield in de tweede helft een stuk beter stand. In de extra tijd was FC Dordrecht via Thomas en invaller Pisas nog heel dicht bij de volle winst, maar dat geluk viel helaas niet aan Dordtse zijde.

Voor FC Dordrecht is het gelijke spel een morele opsteker en een nuttig punt in de strijd tegen degradatie. Hekkensluiter Achilles’29 verloor namelijk bij Jong PSV en hierdoor is het gat nu opgelopen tot vijf punten. Op vrijdag 9 december staat er weer een uitduel voor de Schapenkoppen op het programma. Dan reist de ploeg namelijk naar Velzen-Zuid om het tegen Telstar (veertiende) op te nemen.