[VIDEO] FC Dordt Update van 21 oktober

In de Jupiler League kreeg FC Dordrecht de kans om op de eigen Krommedijk het verlies tegen MVV van vorige week zondag goed te maken. Almere City kwam op bezoek en die ploeg staat negende in de stand. FC Dordrecht staat 17e en dat betekent dat een overwinning vanavond zeer welkom is om nog enige kans te maken op de play-offs.

Bij de Dordtenaren vindt een verandering plaats ten opzichte van het duel tegen mvv. Agustien is naar de bank gegaan en op zijn positie speelt van wermeskerken. Vorige week speelde hij nog Rechtsback tegen MVV. Die positie is nu overgenomen door Klooster.

Op de Krommedijk zagen een kleine 2000 toeschouwers dat het duel een spetterend begin kende. Zo was het eerste kwartier doelpuntrijk met drie doelpunten.
Yener Arica maakte na vijf minuten spelen al de 0-1 voor Almere City. De Schapenkoppen kwamen na 11 minuten op gelijke hoogte. Alessio Da Cruz raakte na een vrije trap van Ricky van Haaren de paal en Joris Kramer kon in de rebound de 1-1 binnenwerken. Direct na de aftrap kwam Almere City via Tom Overtoom op een 1-2 voorsprong. Daarna gebeurde er lange tijd weinig op de Krommedijk.

Ook na rust was er weinig te beleven, totdat Mawouna Amevor na een overtreding met direct met rood van het veld moest. Uit de vrije trap die volgde, gooide Almere de wedstrijd op slot door Sven Braken. Soufyan Ahannach zorgde voor de eindstand en maakte enkele minuten voor tijd de 1-4 voor de bezoekers.

Door de nederlaag staat FC Dordrecht nog steeds op de 17e plaats met 9 punten uit 11 duels. Het volgende duel wordt gespeeld op zondag 30 oktober, dan wordt om 14:30 uur een ver uitduel gespeeld in Drenthe, want FC Emmen wacht dan voor de ploeg van Gerard de Nooijer.